fbpx

The North Face

Project Description:

Principal Contractor for the internal refurbishment of an existing 2 storey unit in Edinburgh for The North Face to create 6000 sq ft of retail space for the outdoor brand.

The new store was designed to deliver the best customer experience.  The second floor Innovation Room presents TNF premium products and their leadership in innovation, whilst the Equipment Room reflects the brands proud heritage as well as providing educational elements and technical information on products.

Marcon’s full scope of works included, interior strip out; formation of new partition walls; flooring; custom wall bays; light boxes; new furniture including counter area and signage; fire and security systems; HVAC installations providing a comfortable and controlled environment and upgraded lighting to suit new floor layouts and accentuate the stores contemporary feel.

Externally, façade cladding was installed to the Category B Listed Building and Shop Front/Glazier Works. The restrictions associated with this, necessitated an attentive approach, ensuring all necessary permits and consents were in place.